Sinikka Ala-Leppilampi

Oulunsalo Ensemblen perustaja, taiteellinen johtaja ja konserttimestari Sinikka Ala-Leppilampi kouluttautui Kokkolan konservatoriossa viuluopettajinaan Tuomas Haapanen, Kaija Saarikettu, Mauno Järvelä sekä alttoviulunsoitossa Juha Kangas. Lisäoppia Ala-Leppilampi on saanut Reijo Tunkkarin, Yuko Morin, Igor Bezrodnyin, Eli Gorenin mestarikursseilta ja Monica Huggetin barokkiviulukursseilta. Orkesterikokemusta Ala-Leppilammella on Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterista, Lapin kamariorkesterista, Tampereen kaupunginorkesterista ja Suomalais-virolaisesta Barokkiorkesterista Andres Mustosen johtamana. Sinikka on esiintynyt orkesterimuusikkona kotimaansa lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Liettuassa, Virossa, Venäjällä, Saksassa, Unkarissa, Englannissa, Islannissa, Jugoslaviassa ja Japanissa.

Sinikka Ala-Leppilampi on toiminut viulunsoitonopettajana ja orkesterinjohtajana Oulunsalon taidekoulussa vuodesta 1997, sekä Limingan musiikkiopistossa viulu-ja alttoviuluopettajana. Sinikka Ala-Leppilampi on La Tempesta –kamariorkesterin jäsen ja Oulun Seudun Vanha Musiikki ry:n puheenjohtaja. Sinikka Ala-Leppilampi on johtanut Oulunsalo Ensemblea sen perustamisesta vuodesta 2007. Ala-Leppilampi johtaa lisäksi Oulunsalon taidekoulun kamariorkesteria ja Mauno Järvelän formaatilla soittavia Oulunsalon taidekoulun Näppäripelimanneja.

Hän toimii myös Suomen Vanhan Musiikin Liiton (Svamulin) hallituksessa sihteerinä. Keväällä 2014 Sinikka osallistui Jorma Panulan kansainväliselle kapellimestarikurssille Vaasassa.

Tilaa muusikko