Saara Kiiveri

"Sopraano Saara Kiiveri on laulanut Madama Cortesen roolin G.Rossinin oopperassa Il viaggo a Reims. Hän kantaesitti Tina Modottin roolin Kalevi Ahon oopperassa Frida y Diego, jonka maailman ensi-ilta oli syksyllä 2014. Hän on laulanut myös Fiordiligin roolin W.A. Mozartin oopperassa Cosi fan tutte sekä Taikahuilu–oopperasta Ensimmäisen Naisen roolin. Kesällä 2015 Kiiveri nähdään Paminan roolissa..."


Saara Kiiveri viimeistelee maisteriopintojaan Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa Monica Groopin johdolla.
Kiiveri on täydentänyt oopperakoulutuksen opintojaan Ritva-Liisa Korhosen ja Anu Komsin johdolla ja hänen mentorinaan on toiminut Johanna Rusanen-Kartano. Näiden lisäksi Kiiveri on osallistunut mm. Peter Bernen, Jaakko Ryhäsen, Soile Isokosken, Wilma Vernocchin, Franz Lukasovskyn ja Udo Reinemanin mestarikursseille.
Vuosina 2010-2014 hän opiskeli Helsingin Metropolia- ammattikorkeakoulun muusikkolinjalla opettajanaan Seppo Ruohonen.
Kiiveri on valmistunut musiikkipedagogiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta jouluna 2009 Airi Tokolan johdolla ja tehnyt oopperan erikoistumisopinnot keväällä 2010. Kevätlukukauden 2008 hän oli vaihto-opiskelijana Luganossa Sveitsissä, opettajanaan professori Monica Trini (Conservatorio della Svizzera Italiana).

Kiiveri on laulanut Madama Cortesen roolin G.Rossinin oopperassa Il viaggo a Reims. Hän kantaesitti Tina Modottin roolin Kalevi Ahon oopperassa Frida y Diego, jonka maailman ensi-ilta oli syksyllä 2014. Hän on laulanut myös Fiordiligin roolin W.A. Mozartin oopperassa Cosi fan tutte sekä Taikahuilu–oopperasta Ensimmäisen Naisen roolin. Kesällä 2015 Kiiveri nähdään Paminan roolissa.

Näiden lisäksi Kiiveri on konsertoinut ja esiintynyt paljon niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän lauloi mm. Viivi Helisalon Red Day-sävellyksen kantaesityksessä Helsingin Kaupunginorkesterin solistina Juniorikonsertissa marraskuussa 2014, ja Jean Sibeliuksen vuoden 1894 Promootiokantaatin solistina maaliskuussa 2015.

Kiiveri saavutti vuoden 2015 Kangasniemen laulukilpailussa toisen sijan.

Valokuva: Jani Kautto

Tilaa muusikko