Marion Melnik

Marion Melnik on nuori ja valovoimainen lyyrinen sopraano.
Hän teki debyyttinsä Kansallisoopperan lavalla jo 12-vuotiaana, kun hänet valittiin oopperan lapsikuorosta solistiksi Manuel de Fallan kantaattiin "Atlántida".


Marion Melnik valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian laulumusiikin oopperakoulutusohjelmasta Marjut Hannulan johdolla vuonna 2008.
24-vuotiaana hän debytoi Kansallisoopperan lavalla Cosi fan tutten Despiinan roolissa.

Melnikillä on menestystä useista laulukilpailuista. Pentti Koskimies-liedkilpailun pohjoismaisen sarjan finalisti yhdessä pianisti Marko Hilpon kanssa 2003, Timo Mustakallio-kilpailun finalisti 2004, Wienissä Klassik-Mania-kilpailussa vuonna 2005 hänet palkittiin Schubert-seuran konserttipalkinnolla ja Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen naisten sarjan 2. palkinnon hän voitti vuonna 2006.

Melnik on osallistunut mestarikursseille Gundula Janowitzin, Udo Reinemannin, Roger Vignolesin, Larissa Gergievan, Sherrill Milnesin, Roland Hermannin ja Teresa Berganzan oppilaana. Viime vuosina hän on täydentänyt lauluopintojaan Margarita Gruzdevan opissa Latviassa ja italialaisen Maestra Wilma Vernocchin opissa.

Marion Melnik on esiintynyt useiden orkesterien solistina, mm. RSO, Tampereen filharmonia, ERSO, Kuopion kaupunginorkesteri ja Mikkelin kaupunginorkesteri.

Melnikin rooleihin kuuluvat Verdin Naamiohuvien Oscar, West Side Storyn Maria, Meedion Monica, Vanhapiika ja Varas (Laetitia), La Bohèmen Musetta, Cosi fan tutten Despina, Taikahuilun Papagena, Aidan Ylipapitar, Poppean kruunauksen Poppea, Don Giovannin Zerlina sekä La serva Padronan nimirooli. Viron Kansallisoopperassa Marion Melnik debytoi Naamiohuvien Oscarina 2008. Marion Melnik oli kiinnitettynä vierailevana solistina Viron Kansallisoopperaan 2008-2011.

Keväällä 2012 hän lauloi Paminan roolin Metsolan musiikin tuottamassa Pikku-Taikahuilussa. Vuosina 2013-2014 hän esiintyi Viron Birgitta-festivaaleilla mm. Carl Orffin Carmina Buranan solistina ja on pitänyt useita konsertteja niin Suomessa kuin ulkomailla. Keväällä 2015 hän lauloi Laetitian roolin oopperassa Vanha piika ja varas, joka esitettiin Helsingin Koko teatterissa.

Elokuussa 2015 hän esiintyy Viron Birgitta-festivaalilla Passion for Broadway-konsertissa yhdessä Angelika Klasin, Barbara Henricksin, Koit Toomen ja Hanna-Liina Vôsan kanssa.

Tilaa muusikko

http://www.popupsopraano.fi