Lauluyhtye Suora Lähetys

"Lauluyhtye Suora Lähetys valittiin loppuunmyydyssä Finlandia-talossa Ourvision 2009 -kilpailun voittajaksi yksimielisin tuomariäänin. Yhtye esittää modernia mustalaismusiikkia, jossa eri musiikillisista taustoista tulevien muusikoiden ääni tulee raikkaalla tavalla esiin, muodostaen tuoreen ja mielenkiintoisen kokonaisuuden..."


Lauluyhtye Suora Lähetys sai alkunsa vuonna 2002, kun kolme romanitaustaista laulajaa, Mertsi Lindgren, Dimitri Grönfors ja Timi Järvivuori, päättivät yhdessä perustaa lauluyhtyeen. Alkuvaiheessa yhtyeen esittämä materiaali keskittyi vahvasti gospel-musiikkiin ja yhtye esiintyi lähinnä hengellisissä tilaisuuksissa ympäri Suomea. Vuonna 2007 yhtye osallistui Suomen ensimmäiseen Talent-ohjelmaan, joka lähetettiin myös televisiossa. Lauluyhtye Suora Lähetys selvisi kilpailussa semifinaaliin asti. Vuotta myöhemmin yhtye julkaisi ensimmäisen äänilevynsä "Suora Lähetys Jatkuu".

Vuonna 2009 Lauluyhtye Suora Lähetys otti ison harppauksen urallaan, kun yhtye valittiin loppuunmyydyssä Finlandia-talossa Ourvision 2009 -kilpailun voittajaksi yksimielisin tuomariäänin. Voiton myötä yhtye sai levytyssopimuksen levy-yhtiö AXR:lle. Levyn tuottajaksi valittiin hittinikkari Esa Nieminen ja yhtyeen tyyli muuttui gospel-musiikista iskelmällisempään suuntaan. "Olen Yksi Meistä" -albumi julkaistiin vuonna 2012, ja se on tähän päivään mennessä myynyt jo 3000 kappaletta.

Vuoden 2012 loppupuolella Lauluyhtye Suora Lähetys näki tarpeelliseksi päivittää musiikkiaan sekä laajentaa kokoonpanoaan sisältämään myös soittajia. Yhtye halusi palata enemmän kulttuurillisille juurilleen ja tuoda musiikkiinsa piirteitä perinteisestä mustalaismusiikista. Kun sopivimmat soittajat olivat löytyneet, alkoi prosessi, jota voi kutsua “oman äänen etsimiseksi”. Jo muutaman esiintymisen jälkeen yhtyeen jäsenille oli selvää, että tästä voi tulla jotain ainutlaatuista.

Vuoden 2014 alussa yhtye allekirjoitti levytyssopimuksen Kaiho Republic -levy-yhtiön kanssa ja aloitti uuden materiaalin työstämisen. Toisin kuin aikaisemmilla levyillä, joissa kappaleiden sävellyksestä ja sovittamisesta vastasi yhtyeen ulkopuolinen henkilö, yhtye halusi nyt ottaa itse vastuun musiikillisesta tuottamisesta. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, uudet kappaleet sävellettiin, sovitettiin ja sanoitettiin kollektiivisesti yhtyeen kanssa ja lopputuloksena syntyi modernia mustalaismusiikkia, jossa eri musiikillisista taustoista tulevien soittajien ääni tulee raikkaalla tavalla esiin, muodostaen tuoreen ja mielenkiintoisen kokonaisuuden. Uuden kokoonpanon ensimmäinen videosingle, "Kosto On Kuollut", julkaistiin viime keväänä, ja uuden albumin on tarkoitus nähdä päivänvalo keväällä 2016. Viime kesäkuussa Lauluyhtye Suora Lähetyksellä oli kunnia esiintyä Samuli Edelmannin kanssa Live Aid -konsertissa Olympiastadionilla.


Lauluyhtye Suora Lähetys:
Mertsi Lindgren – laulu, kitara
Dimitri Grönfors – laulu, kitara
Timi Järvivuori – laulu, kitara
Matti Pitkänen – viulu, mandoliini
Antti Kivimäki – kontrabasso
Valtteri Bruun – kitara
Jari Kokkinen – harmonikka
Tomi Saikkonen ­– rummut
Tilaa muusikkosl8088pystypienempi