Karoliina Laurila

Mezzosopraano Karoliina Laurila on säännöllisesti konsertoiva laulaja ja monipuolinen musiikin ammattilainen. Laurilan ääni on suuri lämminsävyinen matala mezzo, joka sopii hyvin sekä alttotehtäviin että tarvittaessa dramaattisempiin mezzotehtäviin.


Laulun ammattiopintojaan hän on suorittanut Tampereen konservatoriossa 1996-2002 ja Sibelius-Akatemiassa 2002-2008, sekä lisäksi hän on opiskellut ensimmäisenä suomalaisena laulajana Pietarissa Mariinsky-teatterin nuorten laulajien akatemiassa vuosina 2004-2006. Laurila on myös opiskellut viulun ja pianon soittoa.

Hänen pitkäaikaisimmat opettajansa ovat Heini Vettenranta, Raija Roivainen (Tampereen konservatorio), Marjut Hannula (Sibelius-Akatemia), Grayr Khanedanyan (Mariinskyn akatemia) sekä Kai Valtonen, joka on hänen nykyinen opettajansa. Lisäksi Laurila on opiskellut liedmusiikkia Ilmo Rannan, Collin Hansenin, Gustav Djupsjöbackan ja Larissa Gergievan johdolla sekä täydentänyt lauluopintojaan Mati Palmin, Vladimir Atlantovin, Jelena Obraztsovan, Ileana Cotrubasin, Udo Reinemannin ja Ryszard Karczykowskin mestarikursseilla.

Hän on opiskellut näyttelijäntyötä, tyyliliikuntaa ja balettia Sibelius-Akatemiassa ja näiden lisäksi Mariinsky- teatterin akatemiassa The Stanislavski method of acting techniques, klassisen musiikin tanssityylejä ja miekkailua.

Laurila on laulanut useita rooleja Helsingissä ja maakuntaoopperoissa. Hän on esiintynyt Karjalan sinfoniaorkesterin, Joensuun kaupunginorkesterin ja Seinäjoen kaupunginorkesterin solistina, työskennellyt Gennady Tchernovin, Hannu Norjasen, Nils Schweckendiekin, Kari Kropsun, Kyösti Haatasen ja Vytautas Lukociuksen kanssa ja konsertoinut eri puolella Suomea, Venäjällä ja Itävallassa.

Laurilan oopperarooleihin kuuluvat G. Menottin Vanhapiika ja varas -oopperasta Vanhapiika, W.A. Mozartin Taikahuilusta 3. nainen, P. Mascagnin Cavalleria Rusticanan Lola, J. Offenbachin Hoffmannin kertomuksien Äidin ääni, V. Ullmann: Trommler oopperasta Der Kaiser von Atlantis, H. Purcellin oopperasta Dido ja Aeneas Velhon rooli, J. Straussin oopperasta Mustalaisparoni Czipran rooli, T. Pylkkäsen Sudenmorsian -oopperasta Valber, ja oopperasta Bathseba Saarenmaalla Vana-Kai. Vaasan oopperan lyhennetyssä Versiossa Verdin oopperasta Aida, Laurila lauloi Amneriksen roolin.

Laurila on mm. laulanut C. Saint-Saënsin Jouluoratorion mezzosopraano-osuuden, esiintynyt Nuorten solistien konsertissa Joensuun kaupunginorkesterin solistina sekä Urkuyö ja aaria –festivaalien Juhannusiltamat –mezzosopraanosolistina.
Karoliina Laurila on Kangasniemen laulukilpailujen finalisti.

Tilaa muusikko