Jutta Holmberg

Mezzosopraano Jutta Holmberg on monipuolinen laulaja, jonka tumma ja täyteläinen ääni sopii niin oopperaan kuin passio- ja oratoriotehtäviin. Hän viihtyy myös liedin parissa ja esiintyykin säännöllisesti lied-konsertein.


Jutta Holmberg on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta keväällä 2006. Helmikuussa 2006 hän suoritti laulun A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin.

Hänen opettajiaan ovat olleet mm. tenori Anssi Hirvonen sekä sopraano Cynthia Makris. Tällä hetkellä hän täydentää opintojaan Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla.

Hän on osallistunut mm. Larissa Gergievan, Alessandro Amorettin, Fiorenza Cossotton, Peter Gülken sekä Betsy Jolas’n mestarikursseille. Lied-musiikkia Jutta Holmberg on opiskellut mm. Ilmo Rannan, Ralf Gothónin, Jorma Hynnisen, Heikki Pellisen sekä Kristian Attilan ohjauksessa. Ensikonsertin Jutta Holmberg lauloi Sibelius-Akatemiassa syksyllä 2008 pianistinaan Kristian Attila.
Hän on konsertoinut kotimaan lisäksi Hong Kongissa, Itävallassa, Portugalissa, Virossa sekä Ranskassa; lied-resitaalein, orkesterien solistina sekä oopperarooleissa.

Laulaessaan sopraanofakkia hän esiintyi mm. seuraavissa rooleissa: R. Straussin Elektran 2.Magd, W.A. Mozartin Don Giovannin Donna Elvira, P. Tshaikovskin Jevgeni Oneginin Tatjana, Verdin Il trovatoren Leonora (Portugal, Estrèmoz), G. Puccinin Tosca sekä P. Lyytikäisen Helsinkiin-oopperan Lotten.

Mezzosopraanofakkiin hän siirtyi vuonna 2013, jonka jälkeen hänen repertuaariinsa kuuluvat mm. seuraavat oopperaroolit: Erda (Das Rheingold, Siegfried), Flosshilde (Das Rheingold). Hän on työskennellyt mm. seuraavien kapellimestareiden kanssa: Anna-Maria Helsing, Eva Ollikainen, Henry Shek, Jose Ferreira Lobo, Jan Söderblom, Hannu Koivula ja Leif Segerstam.
Muusta ohjelmistosta mainittakoon Einojuhani Rautavaaran ”Fünf Sonetten an Orpheus”, Modest Musorgskin "Kuoleman laulut ja tanssit" sekä Johannes Brahmsin "Zigeunerlieder".

Vuonna 2006 Suomen Wagner-seura myönsi hänelle Bayreuth-stipendin. Vuonna 2004 hänet palkittiin erikoispalkinnolla Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa. Vuonna 2002 hän ylsi Timo Mustakallio-laulukilpailun finaaliin.

Jutta Holmbergin työskentelyä ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Alfred Kordelinin säätiö, Svenska kulturfonden, Oskar Öflunds stiftelse sekä Selim Eskelisen säätiö.

Tilaa muusikko

www.juttaholmberg.com