Ina Forsman Combo

Ina Forsman Combo!

"Helge Tallqvist Bandin solistina toimii nuori häikäisevä Ina Forsman. Yhtye esittää erittäin svengaavaa juurevaa bluesia. Ohjelmistoon kuuluu Slim Harpon, Magic Samin, Etta Jamesin, Beyoncen, Ruth Brownin, Amy Winehousen ym. hittejä uusina ja erittäin raikkaina sovituksina. Bändin jäsenet ovat tunnettuja blues- ja roots-musiikin ammattilaisia, jotka ovat soittaneet useissa kotimaisissa huippukokoonpanoissa, mutta säestäneet myös kansainvälisiä tähtiä. Bändin soinnissa yhdistyy miellyttävällä tavalla vankka kokemus sekä nuori ennakkoluulottomuus..."


Ina Forsman With Helge Tallqvist Bandin rinnalla toimii myös pienempi kokoonpano Ina Forsman Combo, joko triona tai kontrabassolla lisättynä. Svengaava ja viihdyttävä ryhmä myös pienimuotoisempiin tapahtumiin, klubeihin ja pubeihin!


Ina Forsman, Vocal
Helge Tallqvist, Harmonica
Jonne Kulluvaara, Guitar
(Iiro Kautto, Upright bass)

Photo by Veronica Grönvall

Tilaa muusikko

The story behind!

Vasta 19-vuotias blueslaulajatar Ina Forsman onina lyhyessä ajassa noussut bluesyleisön tietoisuuteen ei vain Suomessa mutta myös muualla maailmaa. Inan mielenpainuneen Idols-finaalissa esitetyn Etta Jamesin "All I Could Do Is Cry"-kappaleen mykistämänä huuliharpisti Helge Tallqvist otti hänet tien päälle bändiinsä, paneutumaan ja syventymään bluesin maailmaan. Esikoislevy ilmestyi jo syksyllä 2013 ja ensipainos myytiin nopeasti loppuun. Levy valittiin Ylen vuoden blueslevy-äänestyksessä sijalle 2. Vain vuosi Idols-finaalista Ina Forsman With Helge Tallqvist Band voitti Suomen Blues Challenge-karsinnan ja edusti Suomea European Blues Challenge-kilpailussa Riikassa, Latviassa. Inan esiintyminen ja häikäisevä ääni teki yhdessä huippumuusikoista koostuvan bändin kanssa suuren vaikutuksen; sijoitus oli neljäs 18:sta bändistä/maasta!

Bändin ohjelmisto koostuu 50-luvun bluesklassikoista raikkailla uusilla sovituksilla, mutta ohjelmistoon on myös istutettu ennakkoluulottomasti Inan sukupolvelle tunnettujen artistien kappaleita, Christina Aquilera, Amy Winehouse, The Black Keys jne. Yleisö on ottanut hyvin vastaan tämän “konseptin”. Sekoitus vanhaa ja uutta on toiminut erittäin hyvin. Ohjelmistoon rakentuu myös omia biisejä ja kaikenkaikkiaan bändin ohjelmisto uudistuu jatkuvasti.

Bändiä on luonnehdittu attribuuteilla kuten raikas, ajantasalla oleva, yllättävä ja moderni. Tämän, Inan ja monipuolisen ohjelmiston myötä bändi on houkutellut paikalle myös nuorempaa sukupolvea. Mikä tietysti miellyttää bändiä mutta myös tilaisuuksien järjestäjiä.