Fireproven

FIREPROVEN


Fireproven on Espoo-Helsinki-Kuopio-Joensuu-Tampere-akselilla vaikuttava progressiivista metallia soittava yhtye, joka on tunnettu tinkimättömästä työmoraalistaan sekä energisestä live-esiintymisestään. Yhtyeen edellinen “Omnipresence” EP sai valtaisan arvostelumenestyksen ja muun muassa metallimusiikkilehti Inferno sekä metallimedia Imperiumi antoivat EP:lle täydet pisteet. Fireprovenin video “New born truth” on menestynyt kansainvälisesti. Video valittiin satojen ehdokkaiden joukosta Oslossa järjestettäville Grønnsjermin lyhytelokuvafestivaaleille.


Ensimmäisen albumin nauhoitukset ovat parhaillaan käynnissä SF-Sound-studiolla www.sfsound.fi äänittäjä Kimmo Perkkiön johdolla. Tavoitteena on, että albumi julkaistaan syyskuussa 2015. Haluamme tehdä taiteellisesti korkeatasoista musiikkia. Sen saavuttamiseksi olemme säveltäneet musiikkia, jollaista ei Suomen musiikkikentällä ole vielä koskaan kuultu. Panostamme sävellyksen lisäksi sanoituksiin sekä korkeatasoiseen tuotantoon.

Yhtyeen valttina menestykseen, raudanlujan ammattitaidon lisäksi, on sen loistavat kontaktit kotimaahan sekä ulkomaille. Kontaktiemme kautta olemme saaneet näkyvyyttä kotimaan lisäksi muun muassa Norjan, Saksan ja Yhdysvaltojen medioissa. Fireproven on herättänyt suurta kiinnostusta myös musiikinkuuntelijoiden keskuudessa ympäri maailman ja fanikuntaa on kerääntynyt valtamertenkin takaa.

Bändillä on endorsement-sopimus SoundToolssin www.soundtools.fi , Musiikki Lukinmaan www.musiikkilukinmaa.fi, ja Schecter- sekä Mayones-kitaroiden kanssa.


"Fireproven on tallentanut hopeakiekolle noin 23 minuutin verran parasta progemetallia, mitä olen kuullut vuosiin. Tämä viisimiehinen maanjäristys ponnistaa Haminan seudulta, joka lienee ainoa selitys siihen että bändi on vielä sainaamatta. Musiikillista syytä ainakaan ei ole." Ismo Karo, Imperiumi.net 5/5

"Kotoisen Fireprovenin ensimmäinen varsinainen omakustanne ei jätä sijaa epäilyille, onko käsillä yksi vuoden 2013 prog metal -sensaatioista." Jaakko Silvast, Inferno 10/2013Kokoonpano:
Rummut ja taustalaulu: Nuutti Hannula
Koskettimet ja taustalaulu: Ilari Hannula
DJ & FX: Teppo Laurio
Kitara ja laulu: Janne Väätämöinen
Basso ja “Growl”/taustalaulu: Juha Väätämöinen


Tilaa muusikko

www.fireprovenband.com