Eeva Hartemaa

"Sopraano Eeva Hartemaa voitti vuonna 2013 Lappeenrannan laulukilpailun naisten sarjan ja debytoi Suomen Kansallisoopperassa W.A. Mozartin Figaron häiden "Kreivittärenä"..."


Sopraano Eeva Hartemaa on opiskellut laulua mm. Anu Kaalun ja Luisa Castellanin johdolla, valmistuen laulupedagogian maisteriksi vuonna 2012. Lied-ohjelmiston valmistamisessa häntä on ohjannut Daniel Fueter ja barokkiohjelmiston valmistamisessa Barbara Zanichelli. Hartemaa on osallistunut lisäksi mm. Wilma Vernocchin, Konrad Jarnot’n,Teresa Berganzan, Raina Kabaivanskan, Airi Tokolan, Mikko Franckin ja Rilla Kyykän mestarikursseille.

Vuonna 2013 Hartemaa voitti Lappeenrannan laulukilpailun naisten10333476_834237003277640_6966952267406577948_o sarjan ja debytoi Suomen Kansallisoopperassa Figaron häiden Kreivittärenä. Samana vuonna hän lauloi myös Norinan roolin Porin Oopperan Don Pasquale -produktiossa. Hänen aikaisempiin rooleihinsa kuuluvat Serpetta (W.A. Mozart: La finta giardiniera), Bastienne (W.A. Mozart: Bastien ja Bastienne), Euridice (C.W. Gluck: Orfeo ed Euridice), Clorinda (C. Monteverdi: Il combattimento di Tancredi e Clorinda) ja Virtú (C. Monteverdi: L’incoronazione di Poppea). Keväällä 2016 Hartemaata kuullaan jälleen Kansallisoopperassa Mozartin Taikahuilun Paminan roolissa.

Oopperaroolien lisäksi Hartemaa on pitänyt useita Lied-konsertteja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hänen yhteistyökumppaneihinsa kuuluvat mm. pianistit Risto Lauriala, Erkki Rännäli, Daniel Stagno ja Lara De Marco. Hartemaa esiintynyt Tallinnan Kamariorkesterin, Orchestra Sinfonica del Larion, Kemin kaupunginorkesterin ja Oulu Sinfonian solistina.

Tilaa muusikko